sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Jäähy-asiaa "Risut" palstalta

Pakko hieman avautua tänne, kun jäi vaivaamaan ihan hirveästi eräs kirjoitus Vaasan ikkunassa, mikä on ilmaislehti joka ilmestyy täälläpäin viikoittain.
Siinä oli risut eräälle äidille, joka oli laittanut lapsensa jäähylle pelkissä alusvaatteissa. Tämä risun laittaja pyysi tyyppiä joka tämän tilanteen oli nähnyt tekemään lastensuojeluilmoituksen, koska jos tälläistä tapahtuu, niin neljän seinän sisällä voi tapahtua ihan mitä vain, eli nämä vanhemmat jotka laittavat lapsensa jäähylle kykenevät mihin vain.. tätä mieltä tämä risujen laittaja oli.

Omasta mielestä tämä oli ihan naurettava syy olla huolissaan lapsen turvallisuudesta, koska mielestäni jäähy on rajojen laittamista ja lapsesta välittämistä. Tuskin tämä lapsi ehti olla kuin hetken jäähyllä.. ja jos mikään ei auta rauhoittamaan lasta, niin jäähy on viimeinen vaihtoehto, myös meillä!(Jos lapsi on alusvaatteisssa siinä tilanteessa kun jäähy on viimeinen vaihtoehto, niin eikai häntä aleta ensin pukemaan ja sitten laittamaan jäähylle..)
On niin paljon vanhempia jotka lyövät tai kurittavat satuttamalla, joten jos joku vanhempi laittaa lapsen ulos jäähtymään hetkeksi, heillä tuskin on mitään salattavaa, koska uskaltavat näyttää että "näin meillä laitetaan rajat!"
Olen itsekin joutunut pienenä kuistille jäähylle, eikä minulle ole todellakaan jäänyt minkäänlaisia traumoja.
Miettikää minkälaisia vakavia asioita oikeasti tapahtuu lapsiperheissä, ja kuinka hirveän kohtalon moni lapsi joutuu kärsimään, mistä oikeasti olisi syytä huolestua ja mihin puuttua, mutta nämä lapset jäävät vaille apua :(

Mitä mieltä te muut olette tästä jäähylle laittamisesta, eli kyseessä on hetkellinen jäähy ulkona esim. rappusilla tai terassilla?