torstai 12. joulukuuta 2013

Pahentunut uhma, pienen pojan kriisi sisaruksen syntymästä

Heippa!

Meillä on onnistunut nukkumaanmeno nyt paremmin, eli Venla on nukahtanut itse omaan sänkyyn, niin että tuttia ollaan käyty laittamassa välillä.

Lennillä sen sijaan on ollut todella vaikea vaihe, eikä mikään ole oikein onnistunut ja kaikki energia on mennyt hänen uhmaansa.
Lainasin pari Jari Sinkkosen kirjoittamaa kirjaa.. hän kun on omasta mielestäni kaikista paras lastenpsykiatri.
Luin että jos lapsi potkii ja lyö, tämä voi olla oireilua esim. sisaruksen syntymästä. Siinä oli vastaus mikä kaivattiin!!
Eli olimme jo huolestuneita siitä, mikä Lenniä vaivaa ja onko hän nyt ihan "täysillä matkassa"
Omasta mielestäni esim. päiväkodin henkilökunnan tehtävä olisi kertoa vanhemmille, että lapsen käytös voi johtua tästä.. eikä joka kerta kun hakee lasta kotiin, pelkästään ilmoittaa että "taas on mennyt huonosti, ja on tehnyt sitä ja tätä!"
Nyt ymmärrän Lenniä paremmin ja osaan tukea häntä, kun ei tarvi pelätä että on itse huono vanhempi! Pahin on se kun pelkää että on tehnyt jotain väärin kasvatuksen suhteen, vaikka ollaan annettu Lennille niin paljon rakkautta ja lämpöä!
Luin että lapsi reagoi uuden vauvan syntymään eri tavoin.. ja johonkin heidän pitää saada purkaa sitä ahdistusta ja tietynlaista aggression tunnetta mitä uusi tulokas heissä herättää.. mikä on tietenkin ihan päivänselvää, koska äidin ja isän huomio pitääkin yhtäkkiä jakaa!..ja moni lapsi purkaa sitä juuri  päiväkodissa muihin lapsiin!!