keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Maitohappobakteerit




Mieheni kertoi lukeneensa jostain, että jos syö maitohappobakteereita päivittäin, voisi syödä mitä tahansa lihoamatta.
En löytänyt tietoa aiheesta, mutta uskon että tämä voisi pitää paikkansa.
Siitä asti kun aloin itse syömään maitohappobakteereita Egyptin matkan yhteydessä pari vuotta sitten, en ole lihonnut, vaikka olen syönyt mitä on tehnyt mieli.
Viimeisen vuoden aikana olen tietenkin hieman katsonut mitä syön ja yrittänyt liikkua enemmän kun olen ollut raskaana, mutta esim. vuosi sitten en harrastanut mitään ja söin mitä huvitti ja silti pysyin hyvässä kunnossa.

Tällähetkellä oma syöminen on jäänyt hieman surkeaksi, koska päivät ovat niin kiireisiä  että en jostain syystä muista syödä niin usein kuin pitäisi. Tämä on huono asia, koska aineenvaihdunta hidastuu, mikä aiheuttaa turvotusta ainakin minulla.
Ilalla olisi tärkeää muistaa syödä hyvä iltapala, jotta kroppa toimisi hyvin heti aamusta.

Venlalla tuli Rotavirus-rokotteesta hirveät vatsavaivat ja hän valvoi melkein koko eilisen päivän ja viime yön. Tänään näyttää jo paremmalta ja hän nukkui ensimmäiset päikkärit hyvin. Kylvetin hänet ja sitten tuli vihdoin ja viimein myös kakka :) Venla ei tykännyt yhtään olla kylvyssä tänään, vaikka tekikin vatsalle hyvää.

Kohta aion yrittää syödä taas maitotuotteita ja koittaa tuleeko Venlalla vielä refluksin oireita. Lennillä loppui oireet noin 10 viikkoisena ja Venla on nyt tulevana lauantaina 10 viikkoa.

Olen muuten treenannut nyt pari kertaa 16 kiloisella kahvakuulalla. Testaan sellaista tehojumppaa jossa tehdään 3 x 20 heilautuksen sarjaa, 3 päivänä viikossa. Tällähetkellä tekee vielä tiukkaa tuo kuulan paino, mutta nyt kun palaudun pikkuhiljaa kokonaan synnytyksestä, jaksan varmasti pian hyvin tuolla määrällä.