keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kuulumiset rv 35+4

Heips!




Tein nyt kesän aikana vielä yhden koulukurssin, eli tenttasin kotona, lukemalla yhden kirjan aiheesta "Dynamisk utvecklingspsykologi", eli suoraan kännettynä Dynaaminen kehityspsykologia. Oli aika vaikeaa, mutta sitten kun pääsin siihen jotenkin sisään, aiheesta tulikin tosi mielenkiintoinen. Kirjoitin 10 sivua ja neljästä eri aihepiiristä, joiden otsikot keksin itse kirjan perusteella ja täytyy sanoa että melkoinen urakka oli, kun esikoinen on ollut kotona koko kesän, joten en ole voinut tehdä sitä kuin kerran viikossa, kun mies on ollut vapaalla.
Nyt toivotaan että pääsen kurssista läpi ja saan pisteet kotiin :)
Sitten olisin suorittanut yhteensä 84 opintopistettä ensimmäisen vuoden aikana, mikä olisi paljon yli tavoitteeni, koska tarkoitus oli ottaa ihan rennosti ilman paineita, niinkuin teinkin, mutta silti sain pisteitä kerättyä melko reippaasti!
Ollaan nyt viime päivinä järjestelty kotia uutta tulokasta varten.
Esikoinen sai "ison pojan vaatekaapin" ja vauvan vaatteet sai hänen lipastonsa. Poika sai myös uuden sängyn

ja luopui pinnasängystään, vaikka hieman valittelikin että on sänkyä ikävä :/
Illat ja yöt ovat olleet hieman levottomia, koska esikoispoika reagoi muutoksiin aina niin vahvasti ja myös tähän lähestyvään elämänmuutokseen ja kaikkeen muuhun, mitä hänen elämässään tapahtuu. Tämä 3-vuoden ikä on todella muutoksen täytteistä aikaa sekä fyysisesti että psyykkisesti lapselle ja olemme yrittäneet parhaamme mukaan tukea tätä kehittymisprocessia, mikä tietenkin tuo mukanaan pahimman uhmaiän!
Välillä ei meinaa voimat riittää kun itse tarvisi päiväunet, jotta jaksaisi touhuta koko päivän ja poika ei malta enää nukkua.. ja sitten illat on todella kiukuntäytteisiä ja raskaita koko perheelle!
Nyt olisi raskausviikot 35+4 menossa ja masuni on juuri samoissa mitoissa kun esikoisen kanssa ja hyvin jakselen tällä masulla liikkua ja touhuta vielä!
Kovaa jo odotetaan uutta tulokasta, vaikka se tuntuukin jotenkin niin epätodelliselta vieläkin!
Vauva on todella kova liikkumaan ja räpiköi menemään masussa, niin että tuntuu että tulee pian läpi.. samalla vauva tuntuu läheisemmältä kun se liikuttaa jalkojaan ja käsiään kosketuksesta <3