keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Odotan että vauvan rytmi kääntyisi tai edes tasottuisi hieman.. tyttö nukkuu päivällä hyviä pätkiä vaunuissa, mutta öisin valvoo ja voi kukkua neljäkin tuntia putkeen. Toivon että tämä vaihe menee ohi ja alkais nukkumaan yöllä ja vaikka sitten valvomaan enemmän päivisin, vaikka päivärytmi onkin tosi hyvä nyt kun voi puuhailla kaikkea vauvan nukkuessa! Ostin rintarepun, joten voin pitää tyttöä siinä, jos hän on hereillä päivällä.
Otettiin heti tutti käyttöön koska imemisen tarve on valtava ja jatkuvasta maidon syönnistä tulisi hirveät vatsavaivat. Tyttö rauhoittuu tuttiin ja röyhtäisyt ja pierutkin irtoaa paremmin tutti suussa, kun hän rentoutuu silloin! :) Cuplaton otettiin myös käyttöön eilen. Vielä se ei ole vaikuttanut, mutta toivon että pian helpottaa, koska tytöllä on selvästi ilmavaivoja. Olen myös pumpannut sitä ensimmäistä litkumaitoa pois, ennen syöttämistä, jos se auttaisi siihen ettei mene niin paljon ilmaa syödessä.
Ollaan nyt parina iltana tehty niin että menen itse esikoisen kanssa nukkumaan jo kello 21, koska olen aivan poikki jo silloin, ja mies on sitten vauvan kanssa alakerrassa katsomassa tv.tä sun muuta. Syötän ensin vauvan hyvin ja sitten tyttö jää iskän kans hengailemaan kunnes uni tulee noin kello 23. Silloin mieheni tuo vauvan viereeni nukkumaan. Tämä on auttanut jaksamaan paremmin, kun saa sen 2 tuntia ylimääräistä unta alkuillasta. Miehin nukkuu alakerrassa, joten hän saa hyvät yöunet, vaikka valvoisikin hieman pidempään vauvan kanssa. Minusta hyvä järjestely :)

Olen nyt lipsunut hieman ruokavaliosta.
Söin äsken sipsejä nälkään. En kertakaikkiaan jaksanut tai ei huvittanut syödä mitään kunnon ruokaa. Tekee tiukkaa muistaa syödä ja pitää huolta myös itsestä, kun on niin paljon touhua pitkin päivää. Huomenna mies lähtee pelireissuun ja olen yksin kummankin lapsen kanssa. Jännittää se kuinka saan esikoisen päiväkodista turvallisesti kotiin.
Haen esikoisen vauvan kanssa vaunuilla ja hän saisi sitten pyöräillä kotiin. Tänään vastaan tuli joku älytön kaahari, juuri suojatien kohdalla, mikä vie päiväkodin pihaan. Hän ajoi aivan hullunlailla eikä yhtään katsonut tuleeko lapsia jostain suunnasta. Kummallakin puolella tietä on päiväkoti. Jäi niin huono fiilis, kun ajattelee että oli vain tuuria ettei kukaan ollut juuri ylittämässä suojatietä lapsen kanssa :(

Käytiin myös isyydentunnustamisessa tänään sosiaalivirastossa ja oli aika nihkeä nainen vastassa. Hän oli tosi epäluuloinen, ja vähän vanhanaikaisella asenteella, että lapsen isä voisi olla joku muu, vain siksi että emme ole naimisissa ja puhui miehelleni, niinkuin hän olisi aivan ulkopuolinen meidän elämässä,hänellä oli aivan väärät tiedot mieheni osoitteesta, vaikka olemme asuneet yhdessä jo pian 10 vuotta. Tyyliin näin hän puhui miehelleni "asutko nyt samassa osoitteessa kuin lapsen äiti? etkä tässä osoitteessa mikä minulla lukee täällä koneella tiedoissasi?" vaikka sekin osoite oli meidän entinen yhteinen asunto noin 5 vuotta taakasepäin!
Oli aika ahdistava kokemus, mutta lapsen hyväksihän siellä käytiin, koska nyt hänellä on oikeus kumpaankin vanhempaan ja saa myös isän sukunimen ja miehestäni tuli virallisesti tytön toinen huoltaja.