perjantai 16. elokuuta 2013

Vauvan sitteri, sänky ja itsetuunattu hoitopöytä ja tietenkin masun päivitys





Laskeutunut masu rv 39+5

Säikähdyksellä selvittiin

Eilinen aamu meni shokin merkeissä.
Toissa iltana supisteli jo aika kovaakin ja ajattelin jo että lähtö tulee. Halusin silti nukkua, todella huonon yön jälkeen ja väsynyeenä nukahdinkin, mutta vauva räpelsi ja supisteli tosiaan aika kipeästikin välillä.
Heräsin yhdeltä yöllä, edelleen supisteli, mutta ei niin pahasti, mutta silti tuntuvasti.
Menin taas nukkumaan. Sitten heräsin vasta puoli kuudelta.. en ole koko kesänä nukkunut niin pitkää pätkää. Olin aluksi iloinen kun olin saanut nukkua koko yön ilman lähtöä.
Sitten havahduin että supparit oli loppunut, ei mitään jomotuksia missään.. vatsa oli kovana pallona ja vauva ei liikkunut.
Aloin pökkimään vauvaa hereille joka suunnasta, mutta mitään ei tapahtunut. Yleensä hän aina reagoi. Liikuin ja yritin uudestaan herätellä. Eikä vieläkään mitään, pelkkä kovettunut vatsa ja kaikki oli aivan "tyyntä".
Iski paniikki ja herätin mieheni ja kerroin että vauva ei liiku ollenkaan ja että nyt on jokin huonosti.
Ajattelin tietenkin pahinta ja luulin että vauva on kuollut:'(
Tässä vaiheessa mies oli jo soittamassa synnärille ja minä en edes halunnut soittaa, kun olin varma että ei tässä enää mitään voi tehdä.
Käskivät tietenkin käymään ja kehottivat juomaan kirpeää mehua.
Vauva ei vieläkään reagoinut mitenkään vaikka join pari lasia mehua, eikä edes vielä synnärilläkään. Kätilö painoi vauvan päätä, ei mitään merkkiä, sitten hän laittoi anturit ja syke oli niin matala, ettei ollut varma oliko minun oma ja koitti samalla minun pulssiani. Sitten anturi pomppasi ja vauva heräsi. Syke oli hieman matala vielä, mutta nousi pikkuhiljaa.
Vauva nukkui siis niin sikeään, ettei ensimmäistä kertaa herännyt yli tunnin herättelyn jälkeen.
Olin aivan shokissa ja kaikki kauhukuvat oli jo pyörinyt mielessä.
Lääkäri ultrasi vielä ja kaikki oli siis hyvin. vauva on noin 3,5 kiloa.
Olin sormelle auki ja edelleen supistelee.



Tänä aamuna heräsin taas kuudelta ja nyt oli vauvakin hereillä, ihan niinkuin aina ennekin on ollut, paitsi eilen, jonka vuoksi iskikin se hirveä paniikki. Joku voi ajatella että hössötin turhaan eilen aamulla, mutta ajattelin sitä näin jälkikäteen ja kun olen 9 kk kantanut vauvaani sisälläni, tiedän koska asiat eivät ole niinkuin ovat normaalisti olleet ja reagoin siihen samantien.
Mieheni on kyllä niin kultaa täynnä, kun ajattelee kuinka ihana tuki hän oli taas kriisitilanteen sattuessa. Hän on aina se joka osaa ajatella järjellä asiat, kun itse lamaannun. Rakastan häntä niin paljon, enkä ikinä selviäisi ilman häntä <3

Pian olen lähdössä neuvolaan.
Tänä aamuna tuli osa limatulppaa, mitä en ole ikinä ennen bongannut, mutta tämä oli selkeästi sitä ;)
Menkkajomotukset jatkuu ja hieman supistelee, mutta ei vieläkään kipeästi. Eilen alkoi tulemaan sitä ensimaitoa oikein kunnolla ja tuli rintsikoiden ja paidan läpi :O Viime raskaudessa sitä alkoi tulemaan jo raskausviikoista 20 lähtien. Tämä raskaus on siis ollut ihan erilainen noiden kaikkien asioiden kanssa.
Esikoisen kanssa alkoi kyllä tulemaan selvästi enemmän maitoa, päivää ennenkuin synnytys käynnistyi.
Odotellaan odotellaan!
Tämä on jo neljäs päivä, kun tunnen jomotusta ja lieviä supistuksia aika säännöllisesti.
Rv 39+6 olisi tänään!